• מוזיאון חיל האוויר בחצרים

  • חיל האויר
  • חצרים
  • כ 205 מיליון ש"ח
  • 2017
  • 64,000 מ"ר

מוזיאון חיל האוויר החדש בחצרים – הצעה לתחרות

תכנון מוזיאון חיל האוויר מהווה פרויקט ייחודי שאין דומה לו. מוזיאון זה שונה מהותית ממוזיאוני תעופה וחלל, כמותם יש רבים בעולם.
עיקרי התכנון: המוזיאון מתוכנן באופן שמחציתו חפור מתחת לאדמה, ועל כן הבניין אינו בולט משמעותית מעל הטופוגרפיה והמחפורות הקיימות. שיפועי הגגות יוצרים תוואים של "גבעות" מתונות, בתוכם נמצא המוזיאון.
את הגבעות חורץ מסלול תעופה ראשי ממזרח למערב, אשר מתחיל בדרך מהחניה אל הכניסה, ומסתיים בפריצה אל המרחב כלפי מערב, בכוון של מסלול חצרים. מסוף המסלול ממריא מטוס בשאגת מנועים ואש שפורצת ממנועיו. המסלול מקרה בחלקו את יציעי האמפיתאטרון וחרטומו פונה אל רחבת המסדרים, התחומה בטבעת חובקת ממנה בוקעים בעצמה מי מזגנים מותזים (ענן) כלפי מעלה. מסלול תעופה משני חורץ את גבעות המוזיאון מצפון לדרום.
המסלולים משמשים לתנועות מבקרים ושינוע של מטוסים. אולמות תצוגת המטוסים משולבים במארג הטופוגרפי של הגבעות והם שונים במידותיהם, צורתם וגובהם. קיים דגש מיוחד לחזית החמישית ביום ובלילה ויש לה משמעות שווה לשאר חזיתות המוזיאון.
בניה ירוקה: התכנון עוסק רבות בחיבור בין הבניין לקרקע ובפיתוח מיוחד של מעטפת סלסלות במילוי אבן מקומית, אל מול התנאים האקלימיים המיוחדים. ישנו דגש מיוחד להצללות על אזורי התנועות ועל קירות המסך. השימוש במבנה שהינו חפור בחלקו מתחת לאדמה תורם גם הוא להגנה תרמית. שימוש במי מזגנים מותזים כענן תורם להורדת החום ובו זמנית משקה את הצמחייה שמסביב לרחבת הטקסים.