• מפקדות חצור צפון

  • חיל האוויר
  • חצור
  • 2018
  • 3,300 מ"ר
  • בביצוע

מפקדות חצור צפון

מבני המפקדות סמוכים לציר הכניסה הראשי למחנה ומהווים חלק עיקרי בפניו המתחדשות של מחנה חצור. מדובר על שני מבנים שיעניקו מענה בתכנון שלהם לאופי הייחודי של היחידות להן הם מיועדים, תוך שימוש בצורניות וחומריות ברורות.
עיצוב המתחמים נעשה בהקשרים אורבניים, באמצעות שימוש בחומרי גמר חוזרים בדרכים שונות ומגוונות, כגון: קירוי חדרי הדיונים בפח צורני וכן חיפוי המבנים בלוחות בטון אדריכלי ופנלים של אלומיניום, כדוגמת החיפוי במתחמי האחסנה בהמשך המתחם. המתחם כולו טובל בצמחיה ירוקה וגנים מטופחים, המלווים את כל הפעילות סביב המבנים ומגדירים את המתחמים השונים. בתכנון המתחם הושם דגש על הקשר בין פנים המבנה לסביבתו, הן באמצעות מבואות והן באמצעות החצרות האחוריות של המבנים המיועדות לשימוש מגוון.
תכנון המשרדים והחללים השונים מאפשר מודולריות והתאמות עתידיות לצרכים המשתנים של המשתמשים. כך למשל תוכננו שלד נטול קורות יורדות ומרווחי תקרה נדיבים למעבר וטיפול במערכות הרבות המרשתות את המבנים.